måndag 28 mars 2011

En underbar dokumentär om Ostoppbara Erik

En dokumentärfilm om en ung döv kille på 27 år som lever i två världar.
Han talar - men hör ingenting
Rekommenderas varmt!

5 kommentarer:

chokladbror sa...

Ja. det såg jag det idag via svt.play
Men varför pratar han utan teckenspråk?

White StarBear sa...

Jag kände igen mig i Eriks värld för jag pratade ju utan teckenspråk och använder teckenspråk i dövas värld då är man tvåspråkig typ! Är van vid hörandets värld för jag var bara i dövas värld då och då. VARFÖR ska man ifrågasätta Erik när han pratar utan teckenspråk? Det osar faktiskt lite om det vanliga ordet, F******R, gissa vad!! Var och en har rätt att göra sitt sätt då är det BARA acceptera folk med kärlek och ljus! Kram D

Madde sa...

Jag såg den men blev paff att han pratade mest än att använda tsp.... Men det var intressant iaf :)

Sussi sa...

Det intressanta är att Fia hörde en skillnad mellan Lill Eriks och Stor Eriks tal.. Hur den förändrats när han är vuxen.. talet är mer lite udda som vuxen.

Anonym sa...

"Varför ska man ifrågasätta Erik när han talar utan teckenspråk?" Jag undrade också, inte för att han "måste" av någon politisk princip utan för att jag som inte kan teckenspråk och bara försöker snappa olika tecken gillar när någon tecknar det han säger.Bra stöd för mig som hör illa också. Men eftersom det inte är Tecken som stöd han pratar, utan teckenspråk med annan ordföljd så är det väl som om jag skulle försöka prata engelska och svenska samtidigt. Gissar jag.

/A